Skip to the content

Webavtalebok for dekkhotell

1 Innlogging

Kjører du Future Dekk på Norbits sine servere og abonnerer på Webavtalebok for Dekkhotell-modulen, kan du enkelt la kundene dine bestille timer selv helt integrert med Future. Eksisterende kunder logger inn med sitt mobilnummer og en engangskode som sendes til mobilen.

Logg inn

 

Logg inn med PIN-kode

 

Nye kunder kan registrere seg med hjelp av menyvalget Ny kunde oppe til høyre og vil da først bli presentert med en sjekk om mobilnummer finnes i databasen, før selve skjermbildet for registrering kommer opp.

Registrere ny kunde

 

 

2 Opprette ny avtale/bil

Vanligvis vil kunden være registrert med minst en avtale/bil når han logger seg inn. Har han ingen avtaler vil han bare se et tomt skjermbilde med Din biloversikt som overskrift og en blå knapp med teksten Registrer ny bil for å legge til ny/ekstra bil. Når han klikker på knappen Registrer ny bil vil skjermbildet under vises. I de tilfeller et dekkhotell har flere avdelinger må dette først velges av kunden. Deretter er det bare å velge biltype og skrive inn bilens registreringsnummer. Når det er gjort gjenstår det å finne ledig tid ved å trykke på Finn ledig tid, som da vil føre kunden til kalenderen for å bestille time til den gjeldene avtalen/bilen. Se mer info om dette i kapittel 4 Bestilling av time.

 

Ny avtale

 

 

3 Oversikt over biler og dekk

Eksempelet under viser en kunde som har registrert to ulike biler. Hver bil er representert i en tabell med tilleggsinfo som biltype, årsmodell, avdeling og om det er registrert dekkhotell til bilen.

Biloversikt

Ved å trykke på knappen Bestill time/se dekk vises et skjermbilde der kunden kan bestille time for dekkskift, i tillegg til at han får se detaljer om dekkene på dekkhotellet og kan be om tilbud på nye dekk.
For å bestille time på valgt bil, trykker kunden på Bestill ny time-knappen.
Ved bestilling velger kunden dato og tidspunkt, der ledig kapasitet speiles direkte fra hva som er ledig i Future Dekk.

Timebestilling

 

 

4 Bestilling av time

Bookingen fullføres med å bekrefte endelig valg.
Kunde vil i tillegg få varsel på SMS dagen før avtalen dersom SMS-varsling er aktivert i Future.

Bestille time

 

 

5 Konfigurering av timebestilling

For at kundene skal kunne bestille time i Webavtalebok må ledige ressurser settes opp i Future Dekk. Dette gjøres i fanen Oppsett/Innstillinger på Dekkhotell (F11). I tabellen Dekkhotell / avtalebok ressurser legger man til ressurser som det skal kunne bestilles på og hvilke biltyper den aktuelle ressursen kan ta imot. Pass på at valget Kan booke på web er aktivert, uten det vil ikke kundene kunne bestille timer på den aktuelle ressursen. Ressursen må også være satt opp med avdeling for at det skal kunne bestilles time.

Tabellen Normal arbeids/åpningstid brukes til å sette åpningstiden for hver enkelt ukedag. Åpningstiden er knyttet til hver enkelt ressurs. For eksempel kan en ressurs ha åpent på lørdag, mens en annen kan ha stengt.

For å legge inn dager som det ikke skal kunne bestilles time på bruker man tabellen Avvikende arbeids/åpningstid. Her kan man legge inn dager som av en eller annen grunn skal være stengt for timebestilling, da legger man bare inn 00:00. Er det en søndag man ønsker å ta imot bestillinger på så legger man inn denne dagen skriver inn for eksempel fra 08:00 til 15:00. Også i denne tabellen kan man ha ulik åpningstid på ressursene. Avvikende åpningstider kan kopieres over fra en ressurs til en annen ved å bruke knappen for dette - Kopier avvikende åpningstider til annen ressurs.

Oppsett/Innstillinger i Future

 

 

6 Hvordan bestille Webavtalebok

Ønsker du å bestille Webavtalebok for dekkhotell må du ha Future kjørende på Norbits sin server, eventuelt må Future flyttes over til Norbits sin server.  Når dette er oppfylt sender du oss en epost til firmapost@norbits.no med følgende informasjon:
- Firmanavn
- Kontaktperson
- Telefon/mobil
- Ønsker å bestille Webavtalebok for dekkhotell

Leveringstid vil normalt sett være innen en uke. Du vil da få en webadresse som vil føre deg til innloggingssiden. Denne adressen kan du eventuelt legge til på din egen webside. Har du ikke egen webside kan du bare å bruke linken direkte for kundene dine.

Man vil normalt sett trenge noen timer konsulentbistand for oppsett av ressurser og gjennomgang av systemet etter etablering.

Hvis du fortsatt er i tvil kan du kontakte oss for å få en demonstrasjon av Webavtalebok og stille de spørsmål du måtte ha. Ring oss på 55 70 70 65 eller send epost til support@norbits.no.

 

 

7. Innstillinger på adminsiden

I Umbraco, som er administrasjonssiden til Webavtalebok, er det noen innstillinger som påvirker hvordan Webavtalebok fungerer. Disse er forklart videre nedover i teksten.

Tips: Content-menyen er det øverste valget i menyen til venstre.

 

7.1 Kundeinformasjon

Content-meny: Hjem
I fana Master kan man legge inn firmaet sin logo. Den vil da vises foran firmanavnet på toppen av siden. Facicon er et miniatyrbilde av logoen som vises i starten av adressefeltet i nettleseren. Har bare visuell betydning.
I fana Company info legger man inn kontaktinfo for firmaet. Denne infoen vises på bunnen av websiden som kundene ser.
Social Media brukes hvis man har konto på Facebook, Twitter eller Instagram som man ønsker å vise lenker til nederst på siden.

 

7.2 Vis/skjul valg for Registrer ny bil

Content-meny: Hjem -> Kunde -> Biloversikt
Med dette valget kan man slå av eller på visning av knappen Registrer ny bil, avhengig om man vil at kunden selv skal kunne legge til flere biler på sin avtale.

 

7.3 Vis/skjul knapp for dekktilbud

Content-meny: Hjem -> Kunde -> Rediger avtale
Dette er en knapp  som viser er skjema kunden kan sende inn for å få tilbud om nye dekk. Her velger man om man det skal være tilgjengelig for kunden eller ei. 

 

7.4 Autentisering med PIN

Content-meny: Innstillinger -> Authentication
Styre om autentisering skal være på eller av, om kunde får tilsendt PIN-kode for å logge seg på. La den gjerne være avslått mens man setter opp og tester Webavtalebok. Når Webavtalebok er satt i produksjon bør denne være slått på.

 

7.5 Tidsbruk for biltyper

Content-meny: Innstillinger -> Slot Settings
Man kan velge tidsbruk for hver enkelt biltype. Biltypene man kan sette tiden på er personbil, SUV/varebil, lastebil, bobil og truck. Fyll inn tall for antall minutter.

 

7.6 Andre innstillinger

Content-meny: Innstillinger -> Other Settings
- Valg for om det skal være mulig å booke time samme dag. Av eller på.
- Siste klokkeslett for å bestille time for neste dag. Fyll inn hele timer,  f.eks. 18.
-Vis/skjul kjøretøy som har avtaler/dekkhotell som ikke er aktive.

 

7.7 Epostvarsel om feilmeldinger

Content-meny: Innstillinger -> Exception notification settings
Legg inn epostadresse til den/de som skal varsles om det skjer en feil i Webavtalebok.

 

7.8 Tilpasset visning av kundeinfo

Content-meny: Innstillinger -> Footer
Bruk dette valget om man ønsker en annen enn standard visning av kundeinfo på bunnen av websiden. F. eks. om man ønsker å vise to ulike firmaadresser slik som SE-Bergen og SE-Lørenskog, eller andre eventuelle spesialtilpasninger. Her bruker man HTML-kode for å designe visningen.

 

7.9 Bekreftelse på endring av avtale

Content-meny: Innstillinger -> Avtaleinnstillinger -> SMS Confirmation
På denne siden kan man aktivere/deaktivere om det skal sendes ut en SMS til kunden om oppretting/endring/sletting av avtaler. Man trenger ikke å aktivere alle, bare en eller to. I tillegg til aktivering må man legge inn teksten som skal sendes til kunde og helst legge inn koden for tidspunkt.
"Vi bekrefter herved at du har bestilt time den {appointment_date}."

 

Fant du ikke svaret du var ute etter?

Fortvil ikke, vi er her for å hjelpe deg.

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å løse problemet ditt.