Skip to the content

14 Diverse

Dette er seksjonen for emner som ikke passer inn andre steder. Her vil mye forskjellig være samlet.

 

 

14.1 Bytte til ny lisenskode

Lisensen for Future Verksted og Future Dekk gjelder for ett år om gangen og må fornyes før den 1. mars hvert år. Så snart man har betalt lisens og serverleie skal man få tilsendt lisenskode for neste år. Blir ikke ny lisenskode/lisensnøkkel lagt inn i Future får man varsel 10 dager før lisensen går ut (se bilde 15.1.1). Bytte man ikke til ny lisenskode før fristen går ut vil man ikke lenger kunne starte Future. Har du ikke mottatt ny lisenskode må du ta kontakt med Norbits AS på support@norbits.no.

Bytte av lisenskode

Skjermbildet for å bytte lisenskode finner man ved å velge Fil -> Administrator -> Lisensinformasjon. I lisensbrevet som man har mottatt står informasjonen man trenger. Navnet er sansynligvis det samme som før, men dato og lisenskode/lisensnøkkel må byttes ut med det nye man har fått.

Skjermbilder for lisenskode

 

 

14.2 PKK (Periodisk kjøretøykontroll)

Fra februar 2019 blir det nye regler for tidspunkt for PKK. Tidligere var det siste siffer i registreingsnummeret som bestemte tidpunkt for kontroll. I følge de nye reglene skal nå kontrollen uføres innen to år fra siste kontroll eller fra dato for førstegangsregistrering. Fra Future Verksted vil dette bli støttet fra og med versjon 6.20.60.

Det finns pr. i dag ingen web-API hos Vegvesenet som gir ut denne informasjonen i sanntid. Derfor blir tidspunkt for neste PKK bare oppdatert fra filene vi får fire ganger i året fra Vegvesenet. Også de som kjører Future Verksted lokalt vil få sin lokale motorvogndatabase oppdatert i fra Norbits sin sentrale motorvogndatabase så snart denne blir oppdatert.
Dataene er som nevnt ikke i sanntid, men kan fort være inntil 3-4 måneder gamle. Dette vil normalt sett ikke være noe stort problem da PKK maks er en gang i året. Det vil selvsagt kunne forekomme at biler som blir kalt inn alt er blitt godkjent et annet sted. Dette er noe som også kunne skje tidlegere når bilene ble kalt inn på siste siffer i registreringsnummeret.
Mere info på Statens Vegvesen sine sider om Nye regler for EU-kontroll.

 

14.3 Anbefalt merkelapprinter

Vi anbefaler printeren Zebra GK420D for utskrift av merkelapper til dekkhotell (https://www.dustin.no/product/5010617690/gk420d-dt-203dpi-usbethernet)
Denne har vi kjennskap til siden mange av kundene våre bruker den, i tillegg til at vi alt har installert driveren på hostingsenteret vårt. I de aller fleste tilfeller er det bare å installere den lokalt på pc, og så vil den uten noen ekstra grep dukke opp på ASP (eksternt skrivebord) når man har logget seg på.

 

 

 

14.4 Vedlikehold/oppdatering av Future

Future blir stadig oppdatert med nye funksjoner og feil blir fikset. De som kjører Future på våre servere slipper å tenke på dette da vi legger ut nye versjoner så snart de er klare. Derimot må de som har valgt å kjøre Future Verksted på egen server passe på dette selv, da må man med gjevne mellomrom sjekke om det har komt ny versjon. Dette gjør man via Hjelp-menyen i Future ved å velg Hent siste versjon av Future fra internett. I vinduet som dukker opp på skjermen klikker man på Finn ut om det finnes en nyere versjon. Svarer man Ja/Yes på neste spørsmål vil man få opp et nytt vindu med info om nyheter i nyeste versjon av Future Verksted. Se bildet under. Ved å klikke på knappen merket Notepad får man opp en komplett endringslogg der siste endringer vises i bunnen. For å laste ned programfilen trykker man på knappen Last ned som starter nedlasting og oppdatering til ny versjon.

Merk! Husk at oppdateringen av Future må skje på hovedmaskinen/serveren, der Future Verksted er installert. I tillegg må man starte opp Future som administrator. Dette for at programmet skal ha rettigheter til å legge inn nye filer og bytte ut den gamle Future.exe med ny. For det siste kreves det en omstart av maskinen.

Nedlasting av nyeste versjon av Future Verksted

 

 

14.5 Backup av Future på lokal PC

Det blir tatt backup flere ganger per dag av de Future-løsningene som kjører på våre servere. De som har valgt å kjøre Future Verksted på egen server nyter ikke godt av dette og må derfor ta hånd om dette selv. Norbits anbefaler at man benytter et 3.parts program som for eksempel SQL Backup and FTP for å ta backup av Future-databasen. Dette programmet er designet kun for å ta backup av SQL-databaser, derfor man må ha et annet backupprogram i tillegg for å få en fullstendig backup av filene som hører til Future Verksted. Vanligvis ligger disse filene i mappa C:/Norbits/Future/.

 

Fant du ikke svaret du var ute etter?

Fortvil ikke, vi er her for å hjelpe deg.

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å løse problemet ditt.