Skip to the content

13 Vipps

I tillegg til kontant- og kortbetaling kan man også ta imot betaling i fra Vipps.

 

13.1 Komme i gang med Vipps

For å komme i gang med å bruke Vipps som betalingsform er første steg å bestille en firmakonto. På denne siden finner du priser og lenke til skjema for bestilling: Vipps. Der finner man også hjelp til å fylle ut registreringsskjemaet, det er blant annet viktig å velge Norbits som leverandør.

Når Vippskontoen er opprettet vil man motta en id som skal lagres i Future, under Innstillinger i fanen Bankterminal. I tillegg må Norbits kopiere inn noen filer på serveren som kunden kjører på.

 

 

13.2 Betaling med Vipps

Når man fakturerer en kontantordre får man opp betalingsvinduet med et ekstra valg for Vippsbetaling (se bilde 13.2.1). Er beløpet riktig er det bare å trykke på knappen Send. Ved behov kan beløpet endres eller man kan velge helt eller delvis annen betalingsform. Om man har en ordre på kr 1000,- kan Vipps-beløpet endres til kr 500,- og resten av beløpet betales på kontant eller bankkort.

Betaling med Vipps

Bilde 13.2.1: Velg betaling med Vipps

Etter å ha trykt på knappen Send vil man få opp et vindu med beløpet og mobilnummeret til kunden. For eksisterende kunder vil mobilnummeret bli automatisk utfylt, da er det bare å bekrefte med kunden at det er riktig nummer.

Mobilnummer til kunden

Bilde 13.2.2: Bekrefte mobilnummer til kunden

Når man har klikket OK på skjermbildet over blir det sendt en betalingsforespørsel til kundens mobil. Han får da opp på sin mobil kjøpet som han må bekrefte, samt kvittering på kjøpet etter bekreftelse. Bekreftes ikke beløpet, så avbrytes betalingen i Future og ny betaling må initieres.

Vipps på mobilen

Bilde 13.2.3: På mobilen: Betaling og kvittering

Når Future får tilbakemelding på at betalingen er fullført vil litt info om transaksjonen bli lagret på fakturaen (se bilde 3.2.4).

Transaksjonsinfo i Future

Bilde 13.2.4: Kvittering på godkjent betaling på fakturaen

 

 

13.3 Kreditere betaling gjort med Vipps

For å kreditere (tilbakeføre beløp som er betalt inn via Vipps), så krediterer man ordren man tok betaling på som vanlig i Future. Når det er laget en kredittordre er det bare å fakturere denne som normalt og velge Vipps som betalingsform.

Kreditering av Vippsbetaling

Bilde 13.3.1: Beløp og betalingsreferanse for tilbakebetaling av beløp

I bekreftelsesbildet over står beløpet uten minustegn, noe som er helt korrekt. Det står med minustegn i betalingsvinduet i Future. For at Vipps skal vite hvilken transaksjon som skal reverseres, så må betalingsreferansen på opprinnelig betaling oppgis. Denne kommer automatisk opp dersom man krediterte den originale ordren.

Når man trykker OK blir beløpet refundert til kunde og kunde finner kvittering på dette under sine kjøp i Vipps-appen på mobilen.

Bekreftelse på tilbakebetaling på mobilen

Bilde 13.3.2: På mobilen: Kvittering på tilbakebetaling

 

 

13.4 Oppsett av Vipps

Etter å ha bestilt Vipps-konto i fra Vipps genererer vi en Merchand Id som blir brukt av Future. Den vil se ut omtrent som dette: DemoBilverkstedAS-OPY4535hjxoi9.

Vipps i Innstillinger i Future

 

Fant du ikke svaret du var ute etter?

Fortvil ikke, vi er her for å hjelpe deg.

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg med å løse problemet ditt.